Coronavirus Update 14-12-2020

UPDATE 14-12-2020

Wij blijven gewoon geopend voor alle zorg.

Het kabinet maakte op maandag 14 december verregaande coronamaatregelen bekend. Er is nu, zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben, sprake van een ‘harde’ lockdown waarbij alle niet essentiële winkels en niet-(para)medische diensten gesloten zijn. Premier Rutter benoemde in zijn toespraak specifiek de fysiotherapie, wat als onderdeel van de zorg gewoon door moet gaan. Volgt u een behandeling bij ons? Dan gaan we samen zoveel mogelijk door zoals u gewend bent, op locatie of online.

Behandeling op onze locaties blijft doorgaan.
Ook met de nieuwe maatregelen blijft het bezoeken van onze locaties voor behandeling mogelijk. Als u één van onze locaties bezoekt, staan uw veiligheid en die van onze collega’s voorop. Daarom hebben we alle voorzorgsmaatregelen getroffen, waarbij we ons houden aan de KNGF en RIVM-richtlijnen. Hiervoor is een uitgebreid protocol opgesteld wat u hier kunt lezen.

Maakt u gebruik van het openbaar vervoer om ons op locatie te bezoeken? Dat kunt u blijven doen, uw afspraak bij één van onze specialisten valt onder noodzakelijke reizen.

Wilt u zelf liever niet de deur uit?
Volgt u een behandeling op één van onze locaties en wilt u zelf liever niet meer reizen? Bespreek dat met uw behandelaar of de locatie waar u in behandeling bent. Misschien is het mogelijk om (een deel) van uw behandeling via beeldbellen of telefonisch voort te zetten.

Om de behandelingen voor iedereen veilig te houden hebben we een aantal regels opgesteld in een protocol.
Dit zijn de belangrijkste regels op een rij:

Wat vragen wij van u?

 • Een mondkapje dragen is verplicht.
 • Kom maximaal 5 minuten voorafgaand aan de start van de behandeling om de druk op de wachtkamer te verminderen en het contact met anderen te minimaliseren.
 • Ontsmet voor en na de behandeling uw handen met de hiervoor bestemde alcohol, voor uw veiligheid en die van uw behandelaar.
 • Ook vragen wij u uw eigen handdoek mee te nemen.
 • Raak niets aan. Uw therapeut haalt u op, doet de deur open en dicht.
 • Als u komt voor trainingen vragen wij de apparaten te desinfecteren na gebruik, uw eigen handdoek mee te nemen en geen gebruik te maken van de kleedruimte en het toilet.
 • Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende
  (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest,
  benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
 • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of
  benauwdheidsklachten?
 • Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is
  dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een
  laboratoriumtest) en heb je korter dan 10 dagen geleden contact gehad met deze
  huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het
  nieuwe coronavirus is vastgesteld?
 • Ben je de afgelopen 10 dagen in een code oranje gebied op vakantie geweest? Blijf dan thuis en maak een afspraak voor een later moment.

Wat doen wij?

 • Behandelingen starten op verschillende tijden, om de druk op de wachtkamer te verminderen en het mogelijk contact met anderen te verminderen.
 • Onze therapeuten dragen beschermingsmateriaal; Latex handschoenen en een mondkapje dat regelmatig wordt vervangen. Op deze manier zorgen we ervoor dat onze therapeuten u niet kunnen besmetten.
 • Na elke behandeling wordt de kamer gedesinfecteerd.
 • De ramen staan continu open om te zorgen voor genoeg frisse lucht in alle behandelkamers en de oefenzaal.

Bij veel ziektebeelden is het van belang dat u wordt behandeld. Niet behandelen betekent in veel gevallen een verergering van de kwaal. Dat is de reden dat de overheid een beroep op ons heeft gedaan om open te gaan.
De beoordeling of het nodig is dat u fysiek wordt behandeld kan per klacht verschillen en is altijd in overleg met uw behandelend fysiotherapeut. Bekijk op onze website de corona maatregelen

Groet en blijf veilig,
Team Carnissehuis

WhatsApp Stuur ons een WhatsApp